Байрон Кейти е автор на метод за духовна трансформация,  наречен

...
Байрон Кейти е автор на метод за духовна трансформация,  наречен
Коментари Харесай

Никой не може да ме нарани. Това е моя работа ~ Байрон КЕЙТИ

Байрон Кейти е създател на способ за духовна промяна,  наречен от нея „ Работата “ и учреден на нейни дълбоки персонални трансформиращи прекарвания, които тя назовава събуждане за действителността и които й се случват след 10 годишен интервал на тежка меланхолия. В основата си нейният метод представлява серия от въпроси, които подлагат на преосмисляне и преоценка мисли и вярвания, които обикновено не подлагаме на подозрение, само че точно те са същинската причина да изпитваме изтощение, яд, възприятие за непълноценност и други отрицателни прекарвания в живота ни. Резултатът от този проучвателен развой на своето мислене е свободен разум, който не спори към този момент с тази действителност, а я обича такава, каквато е. Споделяме фрагмент от книгата й „ Да обичаш това, което е ”.

Аз мога да намеря само три типа работа във вселената: моята, твоята и на Господ. (За мен думата Господ значи „ действителност “. Реалността е Бог, тъй като ръководи. Всичко, което е отвън моя надзор, отвън твоя надзор и отвън контрола на всеки различен, аз назовавам Божия Работа). Много от нашия стрес идва от психологичната настройка да не си живееш твоята лична работа. Когато аз мисля „ Ти би трябвало да си намериш работа, аз желая ти да си благополучен, ти би трябвало да идваш в точния момент, ти би трябвало де се погрижиш по-добре за самия себе си “, в този миг аз съм в твоята работа. Когато се безпокоя за трусове, наводнения, война, или по кое време ще умра, аз съм в работите на Господ. Ако аз мисловно съм в твоята работа или в Божиите работи, резултатът е изолираност. Забелязах това рано през 1986. Когато мисловно отидох в работите на майка ми, да вземем за пример, с мисъл като „ Моята майка би трябвало да ме схваща “, аз неотложно почувствах самотност. И разбрах, че в моя живот всякога, когато съм се почувствала самотна или засегната, аз съм била в работите на различен човек.

Ако ти си живееш твоя живот и аз мисловно пребивавам твоя живот, тогава кой живее моят живот? Ние и двамата сме там. Да бъда мисловно в твоята работа ме отдалечава от това да участвам в моя личен живот. Аз съм обособен от мен самия, чудейки се за какво моя живот не върви. Да си мисля, че знам какво е най-хубаво за другите хора значи да съм отвън моята лична работа. Дори в името на любовта, това си е чиста надменност, и резултатът е напрежение, тревога и боязън. Знам ли кое е най-хубаво за мен? Това си е моя персонална работа. Нека да поработя първо с това, преди да се пробвам да вземам решение проблемите ти вместо теб.

Ако схванеш трите типа работа задоволително добре, с цел да си гледаш своята лична работа, това може да освободи живота ти по метод, който даже не можеш да си представиш. Следващият път, когато се чувстваш уплашен или дискомфортно, попитай себе си в чий бизнес си мисловно и може да избухнеш в смях! Този въпрос ще те върне назад при теб самия. И тогава може да схванеш, че ти в никакъв случай ни си бил присъстващ, че мисловно си живял в работата на другите хора през целия си живот. Само разбирането, че ти си в работата на различен човек може да те върне назад при твоето прелестно аз.

И ако практикуваш това известно време, може да схванеш, че изобщо нямаш работа или че животът си тече съвършено по неговия си метод. “

Източник:
Снимки: Center for Spiritual Living, Academic Dictionaries and Encyclopedias

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР